World Juniors 2022

Meet the Team: An early look at what Finland might look like at the 2022 World Juniors

Team Finland is looking to improve their third-place finish from last year.

The roster is arguably quite a bit stronger up front compared to last year's iteration with many notable returnees. The defence, however, has taken big hits with Ville HeinolaSanteri Hatakka and Mikko Kokkonen all graduating, and a lot will be asked from the reigning best defenceman of the tournament Topi Niemelä.

In net, Finland has two good options for the starting position and the pre-tournament and the group stage games will likely play a big part in determining who gets to start in the deciding matches.

Access this article with EP Premium

Go Premium to access this article

Register your Premium-membership at eliteprospects.com to get access to this article and more quality, in-depth coverage at EP Rinkside

This article is about:
World Juniors 2022 Meet the Team Finland U20 Finland U20 (all) Finland U20 Liiga Mestis U20 SM-sarja U18 SM-sarja Joel Blomqvist Aleksi Heimosalmi Samuel Helenius Roni Hirvonen Juha Jatkola Roby Järventie Oliver Kapanen Joakim Kemell Ville Koivunen Brad Lambert Leevi Meriläinen Juuso Mäenpää Joel Määttä Rami Määttä Topi Niemelä Olli Nikupeteri Petteri Nurmi Ville Ottavainen Kasper Puutio Sami Päivärinta Ruben Rafkin Aatu Räty Kasper Simontaival Eemil Viro Kalle Väisänen
Scoring Leaders